Diemer Notariaat Kroes+MokkumMogen we ons even voorstellen?

Ons kantoor bestaat uit twee notarissen en zeven notariƫle medewerkers.

Peter Kroes is vanaf 1 december 2002 notaris. Hij houdt zich met name bezig met de onroerend goed-praktijk. Naast het "normale" onroerend goed, is hij ook gespecialiseerd in (woon)boten/arken. Sinds 1996 is hij al werkzaam op dit rechtsgebied, dus hij is volledig op de hoogte van deze materie. Vanwege zijn jarenlange ervaring op dit rechtsgebied heeft hij ook goede contacten met alle relevante betrokken partijen, zoals makelaars en het scheepsregister van het kadaster.

Peggy-Ann Mokkum is vanaf 1 november 2007 notaris. Zij houdt zich met name bezig met de familierecht-praktijk. U moet dan denken aan testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontract, maar daarnaast ook aan het afwikkelen van nalatenschappen. Zij is al vanaf begin jaren '90 werkzaam in het notariaat met name ook met deze rechtsgebieden. Vanwege haar jarenlange ervaring, wikkelt zij vele nalatenschappen af en wordt zij ook vaak tot executeur van een nalatenschap benoemd.


Overstap van voortdurende naar eeuwigdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam
Notarissen mogen geen contanten meer aannemen boven EUR 2.500,-
Reglement contanten aangepast naar 2.500 euro Notarissen mogen vanaf 1 mei geen bedragen meer boven de 2.500 euro in contanten ontvangen of uitbetalen. Dit heeft het bestuur van de KNB besloten na raadpleging van de ledenraad. Pinbetalingen zijn geen contante betalingen. De nieuwe regel in het reglement contanten is daarop niet van toepassing.
Werkzaamheden op de Muiderstraatweg in Diemen
Van maart tot en met het einde van 2019 is de gemeente Diemen druk bezig met de herinrichting van de Muiderstraatweg te Diemen. Dit kan dus parkeerproblemen opleveren in geval u bij ons in de buurt van het kantoor wilt parkeren.
Overstap naar eeuwigdurende erfpacht gemeente Amsterdam
Nieuwe brochure: "Waar zeg ik JA tegen?"
Er is op onze site een nieuwe brochure geplaatst over het levenstestament, met daarin informatie voor gevolmachtigden.
Voogdijaanwijzing kan nu ook door aantekening
08 november 2013 De Wet wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap
Wet wijziging curatele, bewind en mentorschap
08 november 2013 De Wet wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap