Personen- en Familierecht

Personen- en familierecht is iets waar we op een bepaald moment allemaal mee te maken krijgen. Jonge (én oudere) stellen gaan samenwonen of gaan een geregistreerd partnerschap aan, trouwen, kinderen worden geboren, erkend of geadopteerd, maar ook problemen als scheiding of uit elkaar gaan, overlijden van partners, ouders of andere familie, komen op hun pad. Ouders willen hun nalatenschap goed regelen voor hun kinderen of schenkingen doen.

Met het ontstaan van nieuwe samenlevingsvormen en een maatschappij die snel verandert, is het recht er niet eenvoudiger op geworden. In al deze gevallen kunt u behoefte hebben om ons te raadplegen. Dat kan in een eerste gesprek, of per e-mail of telefoon. Wij geven u graag advies, ook als dat niet direct tot een opdracht leidt. In geval u bij ons op kantoor een eerste gesprek wenst, dan dient u wel een adviestarief te betalen van € 121,-., inclusief BTW. Indien u uiteindelijk via ons kantoor een dienst afneemt als gevolg van dit adviesgesprek, dan wordt dit bedrag wel verrekend met de uiteindelijke nota.

Misschien wilt u zich voor de bespreking alvast in een bepaald onderwerp verdiepen. In dat geval kunt u hieronder een digitale brochure over het onderwerp inzien of ... doe hieronder de test "zo zijn we niet getrouwd!" of de test over samenwonen. 

U kunt over diverse onderwerpen ook de filmpjes bekijken, zie hieronder.

Test: Samenwonen
Test: Huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Brochures / checklist levenstestament:Een erfenis, wat nu?

    

checklist wat moet ik regelen na een overlijden

Filmpjes:

Levenstestament

Erfenis

Volmacht
Dementie en dan?

Testament

Executeur

Trouwen

Samenlevingscontract Geregistreerd partnerschap

Diemer Notariaat dicht op Goede Vrijdag en met Pasen
Ons kantoor is gesloten vanaf vrijdag 19 april 2019 tot en met maandag 22 april 2019. Vanaf dinsdag 23 april 2019 kunt u ons weer bereiken. Wij wensen u fijne feestdagen toe.
Notarissen mogen geen contanten meer aannemen boven EUR 2.500,-
Reglement contanten aangepast naar 2.500 euro Notarissen mogen vanaf 1 mei geen bedragen meer boven de 2.500 euro in contanten ontvangen of uitbetalen. Dit heeft het bestuur van de KNB besloten na raadpleging van de ledenraad. Pinbetalingen zijn geen contante betalingen. De nieuwe regel in het reglement contanten is daarop niet van toepassing.
Werkzaamheden op de Muiderstraatweg in Diemen
Van maart tot en met het einde van 2019 is de gemeente Diemen druk bezig met de herinrichting van de Muiderstraatweg te Diemen. Dit kan dus parkeerproblemen opleveren in geval u bij ons in de buurt van het kantoor wilt parkeren.
Het Diemer Notariaat wenst u de beste wensen voor 2019.
Wij wensen u de beste wensen voor 2019. Ook in 2019 staat ons kantoor weer voor u klaar voor allerlei notariële diensten. U kunt ons altijd vrijblijvend benaderen voor vragen, zowel per telefoon als per e-mail.
Overstap naar eeuwigdurende erfpacht gemeente Amsterdam
Nieuwe brochure: "Waar zeg ik JA tegen?"
Er is op onze site een nieuwe brochure geplaatst over het levenstestament, met daarin informatie voor gevolmachtigden.
Voogdijaanwijzing kan nu ook door aantekening
08 november 2013 De Wet wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap