CORONA VIRUS EN DIEMER NOTARIAAT

Voorlopig gelden onze normale openingstijden. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen. Besprekingen met u zullen wij, gelet op de adviezen van het RIVM en op voorwaarde dat het gezien onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord is, zoveel mogelijk telefonisch voeren.

Voor sommige akten is het mogelijk een volmacht te ondertekenen, om zoveel mogelijk te vermijden dat meerdere mensen in één ruimte moeten verblijven. Wij rekenen géén extra kosten voor het opmaken van een volmacht in verband met het Coronavirus. In principe geldt het ondertekenen met een volmacht niet voor hypotheken, testamenten en huwelijkse voorwaarden, echter in geval u volgens de richtlijnen van de RIVM thuis moet blijven, dan kan er sprake zijn van een noodsituatie en kunnen er andere regels gelden. Dit wordt per geval door ons individueel bekeken.

Als u komt ondertekenen komt u dan waar mogelijk alléén; bezoekers die niet zelf moeten ondertekenen vragen wij om buiten ons kantoor te wachten. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen pen mee te nemen en indien gewenst desinfecterende handgel. Medewerkers die compareren bij een akte worden door ons bij de balie geroepen voor de handtekening en blijven buiten de spreekkamer. Onze medewerkers werken alleen op kantoor als zij (en hun gezinsleden) géén ziekteverschijnselen hebben, en wij hebben onderling ook extra hygiéne-maatregelen genomen. Zodra er aanleiding toe is wordt dit beleid weer aangepast/bijgesteld.

Hemelvaartsdag
Ons kantoor is op donderdag 21 mei 2020 in verband met Hemelvaartsdag gesloten. Ons kantoor is ook gesloten op vrijdag 22 mei 2020. Op maandag 25 mei 2020 zijn wij weer geopend en bereikbaar.
CORONA VIRUS EN DIEMER NOTARIAAT
Maatregelen i.v.m. het Corona-virus:
Openingstijden Diemer Notariaat tijdens de feestdagen
Allereerst wenst het Diemer Notariaat u allemaal prettige feestdagen en een goed en gezond 2020.
Overstap van voortdurende naar eeuwigdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam
Notarissen mogen geen contanten meer aannemen boven EUR 2.500,-
Reglement contanten aangepast naar 2.500 euro Notarissen mogen vanaf 1 mei geen bedragen meer boven de 2.500 euro in contanten ontvangen of uitbetalen. Dit heeft het bestuur van de KNB besloten na raadpleging van de ledenraad. Pinbetalingen zijn geen contante betalingen. De nieuwe regel in het reglement contanten is daarop niet van toepassing.
Werkzaamheden op de Muiderstraatweg in Diemen zijn afgerond !
De herinrichting van de Muiderstraatweg te Diemen is afgerond.
Overstap naar eeuwigdurende erfpacht gemeente Amsterdam