Personen- en Familierecht

Diemer Notariaat Kroes+ Mokkum

Personen- en familierecht is iets waar we op een bepaald moment allemaal mee te maken krijgen. Jonge (én oudere) stellen gaan samenwonen of gaan een geregistreerd partnerschap aan, trouwen, kinderen worden geboren, erkend of geadopteerd, maar ook problemen als scheiding of uit elkaar gaan, overlijden van partners, ouders of andere familie, komen op hun pad. Ouders willen hun nalatenschap goed regelen voor hun kinderen of schenkingen doen.

Met het ontstaan van nieuwe samenlevingsvormen en een maatschappij die snel verandert, is het recht er niet eenvoudiger op geworden. In al deze gevallen kunt u behoefte hebben om ons te raadplegen. Dat kan in een eerste gesprek, of per e-mail of telefoon. Wij geven u graag advies, ook als dat niet direct tot een opdracht leidt. In geval u bij ons op kantoor een eerste gesprek wenst, dan dient u wel een adviestarief te betalen van € 135,-., inclusief BTW. Indien u uiteindelijk via ons kantoor een dienst afneemt als gevolg van dit adviesgesprek, dan wordt dit bedrag wel verrekend met de uiteindelijke nota.


Misschien wilt u zich voor de bespreking alvast in een bepaald onderwerp verdiepen. In dat geval kunt u hieronder de checklist bekijken.